I-Pace får lengre rekkevidde

Ingeniørene til Jaguar har brukt sine erfaringer fra Jaguar I-PACE eTROPHY-race-serien for å optimalisere styringen av batteri og firehjulssystemer for å forbedre effektiviteten til det elektriske drivverket i Jaguar I-Pace.

Vi gir deg nye Jaguar F-TYPE

Den nye to-seters sportsbilen gir en perfekt balanse mellom ytelse og opplevelse med en enda mer muskuløs, selvsikkert design og en kupé definert av rike, luksuriøse materialer og vakre detaljer.

F-Type Rally gjorde sin siste opptreden i helgen

Under helgens Wales Rally GB mesterskap i England, stilte Jaguar med sin rally-riggete F-Type, men det var dessverre den siste gangen vi fikk se den i rally-løp, noe som i praksis betyr at den aldri vil oppnå en profesjonell karriere som rallybil. Eller?

SE FLERE BILDER AV JAGUAR F-TYPE RALLY NEDERST I ARTIKKELEN

Jaguar har bygget to identiske rally-riggete F-Type cabriolet(!), fullt og helt etter FIA (Det internasjonale bilsportforbundet) sine spesifikasjoner, for å feire 70 års-jubileet til Jaguars første sportsbil; XK 120 – 1948, som i sin tid vant de prestisjetunge løpene Alpine Rally og RAC Rally.


Jaguar XK 120 1948. Bilen fikk modellbetegnelsen 120 etter nummerskiltet den fikk utdelt.

Nye Jaguar F-Type Rally ble primært bygget for å hedre XK 120, litt for moro skyld, men også for å vise hva Jaguar er i stand til å få til den dag i dag.

Oppvisnings-løpet 6. oktober under Wales Rally GB  ble gjennomført med den 26 år gamle rally mesteren Jade Paveley bak rattet.

Walisiske Junior Asfalt Rally mester Jade Paveley (26) kjørte oppvisningsrundene

Begge utgavene av F-Type Rally havner nok etterhvert på museum, men det er nærliggende å tro at konturene av noe spennende er i ebbing …

Se den korte dokumentarfilmen om Jaguar F-Type Rally car (engelsk)

Norsk seier

Et lite P.S.: Nordmannen Petter Solberg vant forøvrig Wales Rally GB denne helgen i sin klasse og avsluttet samtidig sin karriære som rallyfører før han overlater rattet til sin sønn Oliver Solberg.

Fotoserie fra helgens oppvisning

SJEKK UT VÅRE BILER PÅ LAGER

HAR DU SPØRSMÅL
OM BILEN?

Billingstad og Hønefoss

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer