130 mil i elbil

Gotfred Reutz har hilst på kong Haakon, stått skiltvakt for kong Olav og deltatt i begravelsen til kronprinsesse Märtha. Nå eier 86-åringen sin andre elbil, en Jaguar I-Pace som han i sommer kjørte til Lofoten på sykkelferie.

Da Jaguar lanserte sin bejublede elbil I-Pace i fjor, var Gotfred Reutz tidlig ute med å sikre seg et eksemplar. Gotfred fikk sin I-Pace i oktober 2018, og var dermed en av de første i Norge som fikk bilen i garasjen.

Gotfred er en særdeles sprek kar, som har bygget seg et velfylt trimrom hjemme, og jevnlig spiller bordtennis med naboen i garasjen. I tillegg til at han drar på sykkelferier i en alder av 86 år. Forkjærligheten for elbil har sammenheng med interessen for teknologi, som har vært sterk helt siden ungdommen, forteller Gotfred.

HØYTEKNOLOGISK TRYGGHET OG KOMFORT

Kun 15 år gammel dro Gotfred Reutz til sjøs med Det Bergenske Dampskibsselskap. Da han vendte hjem etter tre år, ble det seks år i sjøforsvaret – nærmere bestemt i sambandet. Etter hvert ble han instruktør i Marinens
Sambandsskole.

– Der ble nok interessen for teknologi enda sterkere. Etter hvert begynte
jeg å jobbe innen sjøforsikring, og startet mitt eget selskap. Men interessen for teknologi har vært med meg hele veien, og den digitale utviklingen er utrolig spennende. Derfor synes jeg det er så gøy med elbil, og ikke minst I-Pace. Det er jo så mye teknologi man kan bruke, som gjør kjøreopplevelsen både tryggere og mer komfortabel.

For Jaguaren Gotfred kjøpte gjennom forhandleren Motorpool er som sagt
ikke hans første elbil.

– Jeg kjøpte en Tesla Model S da jeg var 80 år gammel, og byttet til Jaguar I-Pace i fjor, da jeg var 85. Det var forskjellige grunner til byttet, en av de var at I-Pace har hengerfeste slik at jeg kan feste sykkelstativet. Jeg er jo som sagt glad i å sykle. I tillegg var sikkerheten viktig, I-Pace har jo blindsonevarsling i speilet, holder avstand til bilen foran når man har aktivert cruisekontroll, firhjulstrekk, 360 graders kamera og diverse andre tekniske løsninger som jeg likte. Og så føles bilen rett og slett veldig solid og trygg. Så jeg er veldig fornøyd med byttet.

MED ELBIL TIL LOFOTEN

Begrepet rekkeviddeangst begynner å bli modent for museumsstatus, etter hvert som elbilene får stadig bedre kapasitet. Den maksimale rekkevidden til I-Pace er på hele 470 km, målt etter den nye og strengere WLTP-målemetoden. Og selv om rekkevidden naturlig nok vil variere noe med bruk og kjøreforhold, sier Gotfred at han ikke har noen bekymringer med rekkevidden når han legger ut på langtur. Selv ikke da han i sommer la ut på den lange veien fra Oslo til Lofoten, 130 mil unna!

e9205101b10bab3353a94560688c5a2d scaled
130a4a6904f61701ee6c3a70087df777 scaled
97d231b90dea123e6a2dc7177a32edb3 scaled

FLERE HISTORIER

» Les flere historier