Lease bil? – Alt du trenger å vite om privatleasing

I dagens usikre bilmarked er det mange som velger å lease sin nye bil, fremfor å kjøpe. Men hva er egentlig leasing? Hvordan fungerer det? Og hvor mye koster det å lease bil?

Leasing av bil er et hett tema, og stadig flere velger denne metoden for finansiering av bil. Årsakene er blant annet større økonomisk forutsigbarhet og sikkerhet i et svingende bilmarked.

I tillegg er leasing perfekt for alle som elsker følelsen av ny bil – noe vi forstår bedre enn noen andre.

Hva er leasing av bil?

Enkelt forklart er leasing at du leier en bil over en lengre periode. I denne perioden og frem til tilbakelevering har du full bruksrett til bilen. Med andre ord kan du se på det som en mellomting mellom å leie og eie.

Hvilke leasingfordeler får jeg hos Motorpool

Leasing innebærer en rekke fordeler, og er i mange tilfeller sikrere enn å gå til innkjøp av bil. Samtidig har du full bruksrett over bilen i perioden, noe som gir større fleksibilitet enn ved leie.

 

  • Full oversikt over dine faste, månedlige bilkostnader. Hver måned betaler du en fastpris, noe som gir bedre forutsigbarhet og oversikt.
  • Du slipper å ta opp billån.
  • Du kan få en nyere og bedre bil enn du normalt ville fått. – Og du har muligheten til å inngå leasingavtale på en splitter ny bil når perioden er over.
  • Du har bilen i de årene den er mest vedlikeholdsfri. Det betyr blant annet færre reparasjoner og utbedringer.
  • Større sikkerhet i et usikkert bilmarked. I en tid med stor teknologiutvikling, reguleringer og lignende, er mange bekymret for bilens verdi ved salg. Det slipper du å tenke på når du leaser.
  • Du slipper stresset tilknyttet salg av bilen.
  • Gratis service i opptil 3 år. Vi tilbyr gratis service på bilen i opptil 3 år – altså like lenge som en standard leasingavtale varer (gjelder på visse modeller).

 

Hvor mye koster det å lease bil?

Hvor mye det koster å lease bil avhenger av flere faktorer, blant annet hvor mye bilen er verdt. Det mest avgjørende er imidlertid kjørelengde og hvor lang leasingavtalen er, blant annet fordi disse faktorene brukes for å beregne bilens restverdi.

Restverdi er et estimat på hvor mye bilen er verdt ved tilbakelevering etter endt leasingperiode, og brukes for å regne ut totalprisen på avtalen. Restverdien trekkes fra hvor mye bilen er verdt i det du inngår leasingavtalen, og fordeles i månedlige beløp gjennom leasingperioden.

For å minske månedskostnadene kan du også velge å betale en innskuddspris ved inngåelse av avtalen. Totalprisen vil bli den samme, men du får lavere månedlige kostnader.

Hvor lange leasingavtaler har vi?

Hvor lang bindingstiden på leasingavtalen er vil også ha påvirkning på leasingkostnadene.

Hos Motorpool har vi leasingavtaler på 3 eller 4 år. Da har du bilen i perioden hvor den har behov for minst vedlikehold, og den synker ikke så mye i verdi til at det gir unødvendig høye månedsbeløp.

Hvor mange kilometer skal du beregne?

Antall kilometer du planlegger å kjøre vil påvirke bilens verdi ved tilbakelevering, og dermed også leasingkostnadene. Jo flere kilometer du vil ha inkludert, jo mer øker altså totalkostnadene på leasingen.

Likevel kan det lønne seg å overestimere. Du blir nemlig belastet for hver overskredne kilometer, noe som normalt vil være dyrere enn å kjøre færre kilometer enn planlagt.

Hos Motorpool tar vi utgangspunkt i 15.000km/år, noe som vil være nok til å dekke både hverdagsbruk og langturer for de fleste.

Dersom du bruker bilen mye, kan du imidlertid oppjustere antall kilometer for en gunstig pris. Vi stiller gjerne med råd og tips basert på ditt bruksbehov, for å sikre at du får en avtale best mulig tilpasset deg.

Hva skjer ved tilbakelevering?

Mange er bekymret for å få uforutsette utgifter i forbindelse med tilbakelevering av bilen. Vi i Motorpool er opptatt av din trygghet, og vil at både leasing og tilbakelevering skal være så problemfritt for deg som mulig.

Så lenge du har behandlet bilen som normalt – dvs. sørget for jevnlig vedlikehold, fulgt opp service og utbedret eventuelle småskader fortløpende, har du lite å bekymre deg for.

Det vi eventuelt tar betalt for er skader som krever reparasjon eller utskiftning. Det kan være riper og bulker, skader eller flekker på interiøret som ikke går bort i vask, omfattende skader på vinduer, utestående servicer eller utslitte dekk. Vi krever altså ingen kompensasjon for normal slitasje.

På utkikk etter en god leasingkampanje?

Hos Motorpool er vi opptatt av å dekke dine bilbehov best mulig, og har derfor utarbeidet gunstige og konkurransedyktige leasingavtaler på en rekke biler.

Se alle våre leasingkampanjer her, eller ta kontakt med oss for prøvekjøring.