Historie

ELEKTRISK JAGUAR SOM FIRMABIL

Thomas Holtquist i firmaet Elektro Experten fikk seg en overraskelse da han skulle ha ny firmabil. Sjefen foreslo nemlig at de skulle ta en titt på I-Pace, en elektrisk jaguar med 400 hestekrefter.

– Det er sjefen som bestemmer hva vi henter inn av firmabiler, og hvilke typer. Så da jeg måtte ha ny firmabil, sjekket vi hva som var på markedet, men det var sjefen som fortalte at Jaguar hadde kommet med en ny elbil, og foreslo at vi skulle vurdere den. Jeg ble litt tatt på sengen da jeg så bilen, det var ikke helt det jeg hadde ventet. «Fy søren, den var jo stilig! Er det mulig å få den der, altså?».

Thomas jobber som prosjektleder og kalkulatør i Elektro Experten. Firmaet har 27 ansatte, og tar seg av det elektriske på store byggeplasser. Mye av arbeidet foregår i Oslo. Selv bor Thomas
utenfor Oslo, og dermed blir det mye kjøring, og mange bompasseringer. Da sier det seg selv at firmaet sparer store penger på bom og andre avgifter, som elbiler er unntatt fra, og ikke minst drivstoff.

Selv anslår Thomas at han kjører omtrent 30 000 kilometer i året, og at minst 80 % er kjøring i jobbøyemed. I tillegg blir det et par turer til hytta og den slags. Han innrømmer at han var litt betenkt over å bytte til elbil i starten. Men med I-Pace sin rekkevidde på opptil 470 kilometer, har han ikke hatt noen problemer.

– Jeg hadde lite erfaring med elbil fra før, så i begynnelsen hadde jeg nok litt av den berømte rekkeviddeangsten. Men det ga seg fort! Jeg hadde vel litt rekkeviddeangst det første kvarteret den første uka, og siden har jeg tenkt lite over det. I hvert fall ikke etter at den første turen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam mollis, libero vitae rhoncus commodo, ex sem venenatis turpis, ac congue mi massa in justo. Donec facilisis mattis ex sed sollicitudin. Nunc volutpat, dolor ut aliquam cursus, risus felis consectetur neque, non gravida quam lorem ut neque.

Mauris at neque nec risus eleifend aliquet. Mauris volutpat, arcu a laoreet pharetra, dolor lacus finibus quam, ut scelerisque dolor nunc posuere orci. Donec pharetra vestibulum risus. Nam mollis lacinia convallis. Donec eu dui dui. Phasellus luctus nec dui nec pretium.

Ut convallis ex ac mi placerat lobortis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras congue lobortis nisl, vitae malesuada lectus gravida id. Curabitur efficitur euismod pellentesque

FLERE HISTORIER

» Les flere historier

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer